top of page

TEL AVIV, JERUSALEM OCH DÖDA HAVET

6 - 13 november 2022

josh-appel-556112-unsplash.jpg
IMG_3680.jpeg
IMG_3727.jpeg

Följ med till Israel och upplev Tel Avivs pulserande stadsliv, Jerusalems historiska platser och Ein Gedi, Israels största oas, väster om Döda havet.

Israel - det heliga landet - är ett land rikt på kultur- och religionshistoria men också på konflikter mellan folkslag, religioner och ledare. 

Resan börjar med en kväll på hemmaplan där vi fördjupar oss i Israels historia och nutid. Datum och mer information om kvällen kommer senare.

De första två dagarna bor vi i Tel Aviv och bekantar oss med omgivningarna genom bl a en guidad stadsvandring "från gamla Jaffa till moderna Tel Aviv" 

Tisdag morgon beger vi oss till Jerusalem, som är en helig stad för de tre monoteistiska världsreligionerna kristendom, judendom och islam.
Vi bor på det legendariska The American Colony hotel som härstammar från senare delen av 1800-talet, då en amerikansk familj lämnade USA för att leva i enkelhet i Jerusalem. Det var även hit som svenskarna från Nås (som Selma Lagerlöf berättar om i Jerusalem) kom.

Tisdagen börjar med en tur till Oljeberget och Getsemane och fortsätter med  en guidad vandring som går genom Jerusalems gamla stad, dess fyra kvarter och ser heliga platser för kristendom, judendom och islam. 
På onsdagen besöker vi  Yad Vashem, ”the World Holocaust Remembrance Center” och marknaden Machane Yehuda. 

Torsdag morgon reser vi vidare mot Döda Havet och Ein Gedi, Israels största oas, som ligger i en nationalpark med samma namn. Vi bor på Ein Gedi Kibbutz Hotel och besöker Masada nationalpark, strövar omkring i Abrahams, Kung Davids och Jesus fotspår och badar i Döda havet.
Söndag förmiddag återvänder vi till Tel Aviv och flyget hem till Stockholm.

 

Pris:

25 500 SEK/person inkl flyg

  21 800 SEK/person exkl flyg

I priset inkluderas: 

inkvartering i dubbelrum (enkelrumstillägg), frukost, lunch och middag exkl dryck, guidade vandringar&visningar, alla transporter inkl transfer tor Tel Aviv flygplats.

 

Flyg: Norwegian, direktflyg Stockholm - Tel Aviv,

Ner 6 november, hem 13 november 

I flygpriset ingår incheckat bagage på 23 kg och reserverad sittplats samt möjlighet till namnändring några veckor innan avfärd.

Är du intresserad av att följa med till Israel i november 2022 - anmäl ditt intresse nedan eller skicka ett mail till ingela@broadleisure.se, så återkommer jag till dig med mer information.

Intresseanmälan

Tack! Meddelande skickat.

bottom of page