TEL AVIV, JERUSALEM OCH DÖDA HAVET

1 - 8 november 2020

Följ med till Israel och upplev Tel Avivs pulserande stadsliv, Jerusalems historiska platser och Ein Gedi, Israels största oas, väster om Döda havet.

Israel - det heliga landet - är ett land rikt på kultur- och religionshistoria men också på konflikter mellan folkslag, religioner och ledare.
Vi reser dit igen nästa höst. 

Resan börjar redan hemma i Stockholm med en kväll där vi fördjupar oss i Israels historia och nutid. Datum och mer information om kvällen kommer senare.

De första två dagarna bor vi i Tel Aviv och bekantar oss med omgivningarna genom bl a en guidad stadsvandring "från gamla Jaffa till moderna Tel Aviv" 

Tisdag morgon blir vi hämtade med buss för en heldagsutflykt norrut.

Vi besöker bl a Israels tredje största stad Haifa, som ibland kallas för Israels San Francisco, och ligger fantastiskt vackert på Mount Carmels sluttningar ner mot Medelhavet.

En annan anhalt på dagsturen norrut är Caesarea National Park, som är en imponerande arkeologisk plats med bl a en vackert restaurerad hamn som byggdes av King Herodes.

Tisdag natt bor vi i Tiberia invid Genesarets sjö.

Onsdag morgon beger vi oss till Jerusalem, som är en helig stad för de tre monoteistiska världsreligionerna kristendom, judendom och islam.
Vi bor på det legendariska The American Colony hotel som härstammar från senare delen av 1800-talet, då en amerikansk familj lämnade USA för att leva i enkelhet i Jerusalem. Det var även hit som svenskarna från Nås (som Selma Lagerlöf berättar om i Jerusalem) kom.

Onsdagen börjar med en tur till Oljeberget och Getsemane och fortsätter med  en guidad vandring som går genom Jerusalems gamla stad, dess fyra kvarter och ser heliga platser för kristendom, judendom och islam. 
På torsdagen besöker vi  Yad Vashem, ”the World Holocaust Remembrance Center” och marknaden Machane Yehuda. 

Torsdag eftermiddag reser vi vidare mot Döda Havet och Ein Gedi, Israels största oas, som ligger i en nationalpark med samma namn. Vi bor på Ein Gedi Kibbutz Hotel och besöker Masada nationalpark, strövar omkring i Abrahams, Kung Davids och Jesus fotspår och badar i Döda havet.
Söndag förmiddag återvänder vi till Tel Aviv och flyget hem till Stockholm.

Är du intresserad av att följa med till Israel i november 2020 - anmäl ditt intresse nedan eller skicka ett mail till ingela@broadleisure.se, så återkommer jag till dig med mer information.

Intresseanmälan